Speakerröst på flera språk till din utställning. Dramatiserade ljudillustrationer till flera stationer i en utomhusmiljö. Vi skapar både informativa ljudguider och dramatiserade berättelser från idé och manus till färdig produkt. Genom åren har vi samarbetat med museer och för kommuner som valt oss för att exempelvis tillgängliggöra det som ögat ser på historiska platser.

Vill du veta mer? Kontakta Magnus Johansson som är producent på Iris Media.

Här kan du lyssna på några exempel ur de ljudguider vi producerat:
brottby

Brottby kulturmiljö

I Brottby ligger de historiska sevärdheterna tätt. På Kvarnbacken finns ett järnåldersgravfält och en ståtlig gammal kvarn med tillhörande kvarnstuga, och i närheten ligger Össeby kyrkoruin — en fantasieggande rest från en svunnen tid. Exempel: Järnåldersgravfältet. ”Vild sliter elden i livlös kropp…”

uto

Utö gruvby

På Utö finns Sveriges äldsta järnmalmsgruvor. Slaggfynd har visat att brytning skedde där redan på 1100-talet.
Exempel: Gruvorna. ”Fy fan vilket slit det var. Stå och banka på ett spett för att få ner stenblock…”

Upptäck fler ljudguider i projektet tillgängligt landskap

Projektet gör det lätt att besöka, upptäcka och njuta av kulturhistoriskt spännande platser i Stockholms län. Med ljudguider som du kan lyssna på direkt i din mobiltelefon blir upplevelsen både bekväm och stark. Alla ljudguiderna är anpassade för synsvaga och går att ladda ner till din MP3-spelare. Platserna går att besöka med rullstol och barnvagn och de flesta har både toalett- och fikamöjligheter.

Landskapets historia på Iris Media.se