Vi utvecklar poddar på uppdrag av företag och myndigheter och olika plattformar, så som Spotify, Naudio och PodMe. På den här sidan kan du lyssna på smakprov ur våra produktioner.

I början av 1940-talet rasar andra världskriget i Europa. I ett desperat försök att behålla sin neutralitet sätter Sverige upp hemliga slutna läger omringade av stängsel och taggtråd på avlägsna platser runt om i landet. Där spärrar staten in farliga och suspekta personer som misstänks kunna förarga Adolf Hitler och Nazityskland. Målet är att Sverige ska slippa bli invaderat – till varje pris. Bakom den svenska taggtråden är en dokumentärserie i två delar om krigspolitik, livsöden och en av nutida historiens vita fläckar. För Spotify DOK. Av Niklas Söderqvist och Peter Gropman, Iris media.

En varm juninatt 1994 möter poliserna Olavi Blomfjord och Berndt Bergström massmördaren Mattias Flink på ett järnvägsspår i Falun. Han har precis skjutit ihjäl sju personer med ett automatvapen. De ser hur Mattias Flink sätter sitt vapen mot axeln, poliserna måste agera, ingen mer människa får dö.

Massakern i Falun är det värsta massmordet i Sveriges moderna historia. I den här dokumentären hör du polismännen som riskerade livet i arbetet med att gripa den psykiskt instabile gärningsmannen.

Producerat av Peter Gropman på Iris media, exklusivt för Naudio.

1944 stämplas homosexualitet som en psykisk sjukdom av svenska myndigheter. I hemliga dokument möter vi människor som kastrerades för att de skulle bli botade från sin homosexualitet. Vi får också en skrämmande inblick i det helvete som var deras liv. Två avsnitt för Spotify Dok. Av Magnus Johansson, Iris media. Del 1 här. Del 2 här.

Att jobba på advokatbyrå – är det som på Suits? Du får svaret i AG Advokats nya podd Nischad. En podd om hur det är att jobba på Sveriges största nischbyrå, producerad av oss på Iris media. Lyssna här!

Podden som breddar slöjdbegreppet och speglar det handgjorda skapandet idag.

Programledare Peter Gropman träffar intressanta gäster med olika ingångar till slöjden.

Produceras på uppdrag av den statliga myndigheten Nämnden för hemslöjdsfrågor. Följ Handgjort på Instagram.

Bland annat har Per Spångossen Norén (bilden), Aia Jüdes och Dennis Dahlquist medverkat i podden.

Lyssna här!

En aktiv podd där journalisten, PT:n och yogaläraren Shirin Djavidi träffar kända profiler och pratar om livet, träning och hälsa.

Medverkande gäster är till exempel dansaren Tobias Karlsson, tv-kocken Jessica Frej och influensern Nadja Mayr.

Produceras i samarbete med Shape by Shirin.

Sveriges första podcast

I maj avslöjade Iris media vem mannen bakom de mystiska bandinspelningarna var.

Nu har Herbert ”Kassettmannen” Lindblad blivit podcast. I en underhållande och vetgirig podd tar Iris medias Peter Gropman med lyssnaren in i Herberts mytiska långsamma värld. Nytt avsnitt varje fredag. Lyssna här.

_____________________________________________________________________________


Fåglar finns, överallt och vi hjälper dig att finna dem.

I den här podden är vi speciellt intresserade av fåglarna som finns i vår absoluta närhet – i trädgården, i parken, på väg till affären – och hur man lär känna igen dem.

Podden leds av journalisterna Peter Gropman och Peder Edvinsson. Peter är typiskt dålig på fåglar och Peder är fågelexpert. Följ med på deras resa in i fåglarnas högtflygande värld. Gäster som medverkat sedan starten: Stefan Sundström, Kalle Lind, Magnus Carlsson. Utkommer varannan tisdag.

Gör en podd med oss!

Vad för slags podd vill du göra?

Vi anpassar vårt uppdrag efter just dina önskemål. Har du redan en färdig poddidé eller vill du ha hjälp med att utveckla ett helt nytt koncept? Inga problem!

Vi har professionella inspelningsstudior med plats för flera gäster och teknik för att spela in poddsamtal utanför studion. Våra producenter har flerårig journalistisk kompetens och anpassar takt, ton och format efter kundens önskemål. Vi kan erbjuda den enklaste produktionen med prat mellan två personer till genomarbetade reportage ute från fältet. Vi kan även spela in på distans.

Hör av dig till Mats Vesterlund för frågor eller kommer förbi på Sveavägen 100 så snackar vi mer 🙂