Vi utvecklar poddar på uppdrag av företag och myndigheter och samarbetspartners. På den här sidan kan du lyssna på smakprov ur våra produktioner.

Att jobba på advokatbyrå – är det som på Suits? Du får svaret i AG Advokats nya podd Nischad. En podd om hur det är att jobba på Sveriges största nischbyrå, producerad av oss på Iris media. Lyssna här!


En aktiv podd där journalisten, PT:n och yogaläraren Shirin Djavidi träffar kända profiler och pratar om livet, träning och hälsa.

Medverkande gäster är till exempel dansaren Tobias Karlsson och tv-kocken Jessica Frej.

Produceras i samarbete med Shape by Shirin.

Fåglar finns överallt!

Fåglar finns, överallt och vi hjälper dig att finna dem.

I den här podden är vi speciellt intresserade av fåglarna som finns i vår absoluta närhet – i trädgården, i parken, på väg till affären – och hur man lär känna igen dem.

Podden leds av journalisterna Peter Gropman och Peder Edvinsson. Peter är typiskt dålig på fåglar och Peder är fågelexpert. Följ med på deras resa in i fåglarnas högtflygande värld. Tack till Patrik Åberg för fin-fina fågelljud. 

Den kreativa podden: Handgjort

Podden som breddar slöjdbegreppet och speglar det handgjorda skapandet idag.

Programledare Peter Gropman träffar intressanta gäster med olika ingångar till slöjden.

Produceras på uppdrag av den statliga myndigheten Nämnden för hemslöjdsfrågor. Följ Handgjort på Instagram.

Bland annat har Per Spångossen Norén (bilden), Aia Jüdes och Dennis Dahlquist medverkat i podden.

Lyssna här!

Ut i myllan med Jordbruksverket

Iris media är upphandlad leverantör för poddar åt myndigheten Jordbruksverket. Vi producerar Landsbygdsnätverkets podd Landet, rådgivningsenhetens podd Rådgivaren samt Distriktveterinärernas podd.

Må bra med podden Hjärtats gäster

Hjärtats Gäster bjuder Apotek hjärtats chefsapotekare, Annika Svedberg, in olika experter för att prata om intressanta och aktuella ämnen knutna till hälsa och välbefinnande.

Lyssna på podden här!

Gör en podd med oss!

Vad för slags podd vill du göra?

Vi anpassar vårt uppdrag efter just dina önskemål. Har du redan en färdig poddidé eller vill du ha hjälp med att utveckla ett helt nytt koncept? Inga problem!

Vi har professionella inspelningsstudior med plats för flera gäster och teknik för att spela in poddsamtal utanför studion. Våra producenter har flerårig journalistisk kompetens och anpassar takt, ton och format efter kundens önskemål. Vi kan erbjuda den enklaste produktionen med prat mellan två personer till genomarbetade reportage ute från fältet. Vi kan även spela in på distans.

Hör av dig till Mats Vesterlund för frågor eller kommer förbi på Sveavägen 100 så snackar vi mer 🙂

Har du en poddidé?

Vi på Iris media har ett stort nätverk av frilansare som vi samarbetar med, de finns från norr till söder. Bär du på en idé till en podd, en dokumentär eller ett radioprogram men har svårt att komma vidare? Hör av dig till oss så kan vi tänka tillsammans och sammanfoga vår kompetens med din. Maila Peter Gropman.