Iris Media är marknadsledande inom området. Sedan mitten av 1950-talet har vi gjort tidningar och böcker tillgängliga för våra läsare via inläsningar till taltidningar och talböcker.
I dagsläget producerar vi drygt trettio inlästa tidskrifter och cirka tio kommunal- och regiontaltidningar.

Vi läser regelbundet in drygt trettio tidskrifter i våra studior. Tidskrifter som ofta kräver både en bra röst och god kunskap i det specifika ämnet.

Sedan 2019 producerar vi bland annat taltidningen Popcorn. Mer information om tidningen hittar du här.

Sedan hösten 2023 ger vi röst åt Huddinge Taltidning som du kan lyssna på här. här.

På tal om Stockholm är ett ljudmagasin som görs av oss och har en egen redaktion hos Iris Media i Stockholm. Tidningen görs på uppdrag av Stockholms stad och den främsta målgruppen är personer med synnedsättning. Den här tidningen skiljer sig från andra traditionella taltidningar då reportrarna på redaktionen gör allt innehåll själva. Redaktionen består av reportrar, ljudtekniker och distributörer och det är de som ser till att stockholmarna kan lyssna på nyheter, reportage, evenemangstips, tävlingar och ljud från storstadens gator och kommunens alla hörn.

Tidningen skickas ut på skiva en gång i veckan till alla som valt att prenumerera, men vem som helst kan lyssna på tidningen på webben eller i mobilen.

Du når redaktionen på 08 615 66 60. Redaktionens adress är Iris Media, Timmermansgränd 4, 118 65 Stockholm. Ladda ner På tal om Stockholm till din dator, surfplatta eller smartphone gratis

Nummer 25

Iris Media · På tal om Stockholm nummer 25, 2024