Nytt samarbete med UR play

SVT har valt att samarbeta med Iris Media för de fem TV-serier som syntolkas för UR play i höst.

Familjen är en ny serie om föräldraskap. Seriens 12 program tar upp olika aspekter av de ständiga utmaningarna och glädjen i familjerelationer. Iris Medias Malin Askner har skrivit manus, läst och producerat syntolkningen för serien.Familjen

Här kan du se det första avsnittet av Familjen som sändes den 18 juli 2014.

Omfattningen av syntolkningsuppdragen till Iris Medias från SVT har under de senaste åren ökat gradvis. Det är mycket glädjande att se hur efterfrågan på tillgänglighet ökar så här snabbt även i nya mediekanaler och distributionsformer för film och TV. Vi gör gärna de här uppdragen som är inspirerande och som dessutom passar mycket bra för Iris Medias kompetens och våra studior.

Kristallengalan och serien Äkta människor är ett par av de TV-produktioner vi tidigare syntolkat för SVT. Vi har också syntolkat filmerna Tommy, Monica Z, Hokus Pokus Alfons Åberg, Snabba cash, Tyskungen och Mördaren ljuger inte ensam.

Varldens-basta-skitskolaSamarbetet med UR fortsätter under året med bland annat serien Världens bästa skitskola, ett granskande program i fyra delar som tar upp hur den svenska skolan förändrats genom kommunalisering, friskolereformen med mera.

Den första delen sändes i SVT den 9 augusti 2014.