Jonas Melcherson är ny vd för Iris Media

Iris Media utser Jonas Melcherson till ny vd. Företagets nuvarande chef för affärsutveckling sedan ett år tillträder omgående i den nya rollen.

– Det känns väldigt inspirerande att få den här möjligheten att fortsätta arbetet vi påbörjat med sådan framgång. Kollegerna på Iris Media är så oerhört skickliga och vassa, samtidigt som de är positiva och lätta att arbeta med. Jag vet hur viktigt det är för köpare av konsulttjänster som innehållsproduktion och formgivning att känna det osnobbiga, vänliga och mycket kunniga bemötande som vi ger. Det är precis en sådan byrå jag vill arbeta med, säger Jonas Melcherson.

Jonas Melcherson som tidigare haft flera ledande byråpositioner var under flera år vd för webbyrån W4. Bakom sig har Jonas en lång bana från Tasteline i koncernen Schibsted, till ledning av konsultarbete mot tidningar och webbplatser. Framöver kommer han att leda den mycket intressanta utvecklingen av bolaget Iris Media.

– Jonas var det självklara valet med tanke på hans bakgrund i mediebranschen och erfarenhet från ledning av just den typ av företag som Iris Medias utvecklas mot, säger Patrik Rignell, styrelseordförande för Iris Media.

Iris Media har på några få år förflyttat sin position från storskalig produktion av taltidningar och utgivning av Daisy-skivor till en kunskapsdriven konsultverksamhet med kreativ spetskompetens inom ljudproduktion, manus, journalistik och formgivning. Förändringsarbetet har skötts av den avgående vd:n Christina Öst.

– Christina har gjort ett fantastiskt bra jobb med Iris Media från dag ett och vi är övertygade om att hon skulle ha fortsatt göra det. Beslutet att gå vidare är hennes eget och vi önskar henne all lycka i framtiden, säger Patrik Rignell.

Jonas Melcherson anställdes vid halvårsskiftet 2013 som ledare av den nya verksamheten i Stockholm. Den nya verksamheten har växt fram medan bolagets taltidningsverksamheter på lokalkontor runt landet avslutas. Nu är den nyare verksamheten bolagets ryggrad och för företagets kunder och medarbetare är förändringen ett naturligt steg framåt.

– Jag är oerhört glad över att Jonas tar över när jag går vidare till Jusektidningen. Han är precis rätt ledare för en innehållspartner som Iris Media, säger Christina Öst.

Iris Media arbetar i dag med produktion och strategisk utveckling inom flera medieområden. Bland de nya uppdragen märks bland annat redesign och totalproduktion från redaktörskap till formgivning för Reumatikervärlden, Sveriges största patienttidning. Den helt nya tidningen har premiär den 29 augusti. Företaget producerar audioguider till flera av de största museerna och gör ljudproduktioner som syntolkning för SVT och Svensk Filmindustri. Företaget levererar även fortsättningsvis inläsning av magasin och distribuerar ljudtidningarna med traditionell CD-utgivning, och sedan en tid erbjuder man även distribution med digitala medier som poddradio.

Iris Media ingår i Irisgruppen som även består av Iris Hadar, Competens Utbildning och Iris Hjälpmedel.

Kontakta Jonas Melcherson:
ring 070-679 09 96 eller skriv till jonas.melcherson@irismedia.se

Högupplöst bild 1

Högupplöst bild 2

(Fotograf är Olof Melcherson, 11 år)