Iris media stödjer Ljudvågen

Äntligen kan man träffas ”på riktigt” igen efter pandemin och den 17 maj står det berättande ljudet i centrum på Klarabiografen i Stockholm. Då ska det nyinstiftade priset Ljudvågen delas ut, ett evenemang som Iris media stödjer.

Mer information och biljetter hittar du HÄR.

Så här skriver arrangörerna på sin hemsida:
Under kvällen delas även det nyinstiftade priset Ljudvågen ut. 
Priset instiftades hösten 2021 av Stockholms Radiobiograf. Ljudvågen delas ut en gång om året till ett ljudverk – publicerat eller opublicerat, långt eller kort, abstrakt eller dokumentärt – som har förflyttat lyssnaren till en annan, ljudligare värld. Ett ljudverk får lyssnaren att rysa, skratta, gråta, vilja jubla eller krama någon man älskar.
Ljud som helt enkelt känns.

Vinnaren utses av en jury och delas ut under en prisceremoni på Klarabiografen  den 17 maj, vilket även blir startskottet för ett samarbete mellan Stockholms Radiobiograf och Klarabiografen som sker vid tre tillfällen under hösten.

Vinnaren får förutom prispengar och ett specialdesignat diplom även möjligheten att låta sitt verk möta publiken i Stockholms Radiobiografs regi. Huvudsponsor för Ljudvågen 2022 är Naudio, en poddplattform för dokumentära berättelser.

Om Stockholms Radiobiograf:

Stockholms Radiobiograf drivs av radioproducenterna Åsa Secher och Anna Frey. 
Den kollektiva lyssnarupplevelsen i biomörker är något alldeles särskilt. Lyssnarens fokus är helt och hållet på det som strömmar ur högtalarna, ingen annanstans, och när man lyssnar tillsammans med andra så känner man publikens reaktioner i rummet, vilket påverkar den egna lyssningen.

Programinnehållet på Stockholms Radiobiografs evenemang varierar, men ledorden är att det alltid ska vara kreativa, gärna nyskapande, ljudverk som berör.