Iris media löser fallet med kassettmannen

Minns du mannen som pratade för sig själv i Morgonpasset i P3 på 90-talet? I nära 30 år har han varit ett mysterium, men idag kan Iris medias reporter Peter Gropman presentera nya rön i fallet.

Är detta mannen som vi hört i Morgonpasset i P3? Foto: Privat.

En svensk man på resa blev kult på 90-talet i Morgonpasset. Men vem var Kassettmannen? Spekulationerna om vem han var och varför han gjorde sin dagbok är många. Men trots idoga försök av Stefan Livh och Peter Apelgren att efterlysa mannen via radion gick han inte att hitta.

Video gjord av Sveriges Radio P4.

Nästan 30 år senare får radioreportern Peter Gropman tillgång till alla banden. Med hjälp av ett privatspanarteam börjar nu jakten på Kassettmannen. Och den här gången får man upp spåret och hittar nya uppgifter kring mannen.

– Det här är en helt unik historia. Det mannen spelade in på sina kassettband på 70-talet är troligtvis världens första podcast, men ingen vet vem som står bakom, säger Peter Gropman, radiojournalist på produktionsbolaget Iris media.

Peter Gropman har jobbat som radiojournalist sedan 2005 och har gjort flertalet dokumentärer för Sveriges Radio och porträtt av Robert Broberg, sierskan Saida och galenskaparnas fader Claes Eriksson i P4.

Hör Mysteriet med Kassettmannen i P4 Dokumentär i Sveriges Radio-appen den 12 maj eller i P4 den 16 maj kl. 12.03.

Kontakta Peter Gropman för mer information. peter.gropman@irismedia.se eller 0761 88 00 21