Vi tar över Reumatikervärlden

– Reumatikervärlden är ett viktigt uppdrag, som vi är mycket glada för, säger Christina Öst, VD på Iris Media.

– Ungefär en miljon svenskar har en reumatisk sjukdom. Att hjälpa till med att ge så många människor ett bättre liv är ett angeläget och spännande arbete. Därför är vi så glada över att få börja göra Reumatikervärlden, säger Christina Öst.

Tidningen Reumatikervärlden är en kändis i branschen, och har vunnit flera priser. Reumatikerförbundet satsar medvetet sedan länge på en aktuell och kraftfull medieprofil, särskilt inför 2015 då förbundet fyller 70 år.

– Vi ser fram emot att få arbeta med Iris Media, som imponerat med både idéer och drivkraft, säger Annelie Norberg, generalsekreterare Reumatikerförbundet. Och hon betonar att tidningen är mycket uppskattad av medlemmarna.

Ny chefredaktör blir Iris Medias medarbetare, Fredrik Hed, legitimerad apotekare och journalist, med en bakgrund som chefredaktör för Läkemedelsvärlden och Apotekets kundtidning.

Redaktionschef blir Maja Aase, produktionschef på Iris Media och journalist med 25 års medieerfarenhet.

– Patientmakt och patienternas engagemang blir viktigare i det moderna samhället, säger Fredrik Hed. Det ska bli jättekul att jobba med Reumatikervärlden och jag ser fram emot att driva aktuella frågor.

Reumatikerförbundet och Iris Media ska arbeta för att Reumatikervärlden når ut till fler än dagens drygt 50 000 läsare.

– Vi arbetar med kvalificerade och moderna produkter i många olika mediekanaler, säger Christina Öst, VD på Iris Media. Exakt vad det innebär för Reumatikervärlden får alla se i höst när den nya tidningen kommer ut.

– Tidningens mål är göra det tydligare vad reumatiska sjukdomar innebär, och vi vill driva på så att reumatiker får rätt vård och hjälp. Reumatikervärlden ska också berätta hur det faktiskt är att få en reumatisk diagnos. Det är inte så enkelt alla gånger, och livet kan förändras i grunden. Då finns Reumatikervärlden och Reumatikerförbundet där som stöd, säger Christina Öst och Annelie Norberg.

För mer info, mejla eller ring Christina Öst på 0765-39 91 81