Landskapets historia – ny webbtjänst

På adressen Landskapets historia upptäcker besökaren ett nytt sätt att uppleva kulturhistoria runt Stockholms län. Sidan guidar oss till ”ljudpromenader” i Stockholms närhet, där dramatiserade radioteaterlika avsnitt är kopplade till intressanta platser i landskapet. Det kan exempelvis vara en hällristning eller en ruin av en kvarn som än gång hade en speciell betydelse i trakten. Ofta är de här historiskt intressanta platserna överraskande nära våra vardagliga moderna platser. Här använder vi hörlurar och mobiltelefoner, en mycket lyckad kombination och en av de starkaste trenderna i dagens medieanvändande.

På adressen Irismedia.se/landskapetshistoria samlar vi löpande de dramatiserade ljudguider vi producerat för Stockholms läns museum, Sveriges hembygdsförbund och kommuner runt om i länet. Ljudguider så som vi på Iris Media gör dem är inte bara uppläst information. Vi ger lyssnaren en berättelse, dramatiserad och illustrerad med ljudmiljöer och alltid med en stadig grund i noggrant bearbetat fakta. Med kartnavigation och upptäckarlust guidas besökaren till platser som även om de knappt är synliga i dag får liv genom streamat ljud i hörlurarna.

Iris Media har producerat…

• Formgivning och utveckling av den responsiva webben.

• Manus och regi för samtliga ljudguider i projektet (även kända som audioguider).

• Inspelning och ljudproduktion.

…för målgruppen

Kulturhistoriskt intresserade kommuninvånare som sökt upp historiska platser i sin hemkommun – här får de upp ögonen för fler liknande upplevelser på andra håll i länet. Skolor och lärare som här får ett bra komplement till undervisningen. Lättbesökta utflyktsmål som ofta kan utgöra ett passande komplement till samhällsundervisningen. Vem som helst som söker en annorlunda och tillgänglig utflykt i närmiljön. Naturnära och kul att göra tillsammans för äldre och yngre generationer.

» Besök sidan